به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعیین شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب به معنای تعیین جهتگیری حکمرانی در آن سال است؛ از این رو همه ارکان نظام و ارگانهای دولتی باید به آن سمت حرکت کنند. حرکتی که با شعارزدگی محقق نمیشود و باید از حیطه نظر به عمل برسد.
جامه عمل پوشاندن به شعار امسال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، تقویت دو حوزه اقتصاد و مشارکت مردمی را طلب میکند. مراد از تولید، اقتصاد غیروابسته به نفت است؛ که اگر غیر از آن بود، مشارکت مردم بیمعنا میشد.
یکی از راههای تقویت اقتصاد و ارزآوری برای کشور، تقویت حوزه گردشگری است. میراث غنی فرهنگی ایران در کنار طبیعت زیبای آن، ظرفیتهای بالقوهای برای گردشگری دارد و با فراهمآوردن زیرساختها میتوان کشور را به یکی از مقاصد مهم گردشگری تبدیل کرد. به ویژه که در حال حاضر، کشورمان در فهرست جهانی میراث ناملموس در رتبه پنجم و در فهرست میراث فرهنگی ملموس در رتبه نهم جهان قرار دارد.
بهکارگیری مشارکتهای مردمی در این حوزه از طریق تسهیلگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حوزه صدور مجوزهای مرتبط از جمله ارائه مجوزهای خدمات مسافرتی و گردشگری، جواز تأسیس کارگاههای تولید صنایع دستی، مجوز راهاندازی موزههای خصوصی، مجوز ایجاد اقامتگاههای بومگردی، اعطای مجوزهای بهرهبرداری از ابنیه فرهنگیتاریخی و ... در کنار استفاده بیشتر از ظرفیتهای سمنها نظیر انجمنهای میراث فرهنگی و انجمن خیرین میراث فرهنگی است.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن استقبال از شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، به زودی برنامههای عملی خود برای تحقق این شعار را اعلام خواهد کرد.
انتهای پیام/
نظر شما